18:30

Varbergs GIF

Referat: Derome/Åskloster - Varbergs GIF

Dags för sista seriematchen innan sommaruppehållet. Färden gick ikväll till Derome som från andra kvalgruppen tagit sig vidare till Serie A. Solen sken och planen var fin fast mindre än vad vi är vana vid.

Vi inledde matchen i ett rasande tempo och satte 1-0 efter bara 30 sekunder efter ett mycket fint uppspel med 3-4 passningar och sedan i nät, troligtvis rekord! Halvleken flöt på fint och målen trillade in på löpande band och vi gick till halvtidsvila med 8-0.

I halvtid bestämde vi att "börja om från början" i andra halvlek och låtsas att det var en ny match med 0-0 från start. Detta för att inte slå av på takten och börja köra solorace vilket inte är så effektivt. Det ledde till en fantastiskt välspelad halvlek som trots färre mål var ännu högre kvalitet på än första. Isak fick i denna match hålla nollan och slutresultatet blev till slut 14-0.

Derome/Åskloster spelade egentligen inte så dåligt utan kämpade på bra och blev aldrig uppgivna, dock med en en del soloförsök i lite desperation. Det var bara att vi var så mycket bättre och effektivare på alla positioner!

Fantastisk bra match som det var ett nöje att se! Grattis till segern och tack till våra trogna supportrar!